VEEL DIVERSE EN GESLAAGDE OPTREDENS IN 2019
2019 was voor ons, shanty- en seasongkoor De Enkhuizer Sjappetouwtjes,
een heel druk jaar.
Immers in dat jaar verzorgden wij maar liefst 32 optredens, waarvan:
*56,2 %, iets meer dan de helft, op festivals en evenementen;
* 25 %, een kwart, in verpleeghuizen en verzorgingscentra;
* 9,4 % op cruise- en hospitaalschepen die in de haven van Enkhuizen    aanmeerden;
* 9,4 % voor particulieren.
Festivals en evenementen waaraan wij meewerkten, waren onder andere: de Vlootdagen in Harlingen, het Maritiem Festival in het Zuiderzeebuitenmuseum, de Monnickendammer Visdagen,  Enkhuizen bij kaarslicht, de Zaanse Folkloredag op de Zaanse Schans, het festival Tussen Kroegen en Kerken in Hoogkarspel, de Botterdagen in Elburg, het Zondagmiddagpodium in Purmerend en de Shantyfestivals in Woudsend, Woerden, Hattem, Hoorn en Zandvoort.  

Een hoogtepunt was het Jubileumconcert, dat wij - t.g.v. ons 20-jarig bestaan - met medewerking van gastkoor De Boekaniers (Harderwijk) hielden op het terras van Het Stationscafé in Enkhuizen.

Top was ook het door ons in de Westerkerk te Enkhuizen verzorgde openingsconcert van het Koopkorenfestival. De recensent van het Dagblad van Westfriesland schreef daarover: ”De Enkhuizer Sjappetouwtjes is een pittig gezelschap, met sterke solostemmen en een adequate begeleiding”. Een mooi compliment.

Heel bijzonder was ons optreden in de bioscoopzaal van De Drommedaris, ter in- en uitleiding van de door Cinema Enkhuizen vertoonde film Fisher Man’s Friend. We brachten daar shanties en seasongs uit het repertoire van de gelijknamige Engelse maritieme zanggroep, waarover deze film ging.
De verpleeghuizen en verzorgingscentra waarin wij zongen waren:  Sint Jozef in Wervershoof, De Werf in Amsterdam, Sint Nicolaas in Enkhuizen, De Meermin in Edam, Nicolaas in Lutjebroek, Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel en Rigtershof in Grootebroek.
Het riviercruiseschip De Poseidon (met Nederlandse toeristen) en het hospitaalschip Prins Willem Alexander (met bewoners van verzorgingscentra uit Overijssel) waren de passagiersschepen waarop wij te zien en te horen waren.
Optreden voor particulieren deden wij aan boord van stevenklipper Broedertrouw en in het Zuiderzeebuitenmuseum, op respectievelijk het bruiloftsfeest van een 60 jaar getrouwd echtpaar en de verjaardagsviering van een 95-jarige dame.
© 2020 De  Enkhuizer Sjappetouwtjes
Monnickendam
De Werf te Amsterdam
Ons 20 jarig jubileum feest
Pleintje te Kampen
Koopkoren festival
Woudsend
Op het schip Broedertrouw