Vanwege het vertrek van Diny zijn wij op zoek naar een nieuwe accordeonist of accordeniste.
Mocht je het leuk vinden ons met je accordeon te begeleiden tijdens onze repetities en onze mooie optredens, neem dan even kontakt op met onze voorzitter Ton van Oudheusden, Breedstraat 6b te Enkhuizen
(tel. 0228-314943 / e-mail: info@sjappetouwtjes.nl ).
TOT NADER ORDE WORDT ER NIET OPGETREDEN EN GEREPETEERD DOOR DE ZINGENDE ‘MATROZEN’ VAN DE ENKHUIZER SJAPPETOUWTJES.
Dit jaar wordt er namelijk niet meer door ons gevaren en opgetreden.
Dat komt allemaal door de aanwezigheid van het coronavirus in Nederland, waardoor de 17 geplande optredens van ons in de periode maart t/m december 2020 zijn afgelast. Dit betreft ons zingen en spelen in Enkhuizen (4x), Stede Broec (2x), Grootegast (Gr.), Dordrecht, Meppel, Monnickendam, Hoorn, Ede, Barneveld, Harderwijk, Elburg, Spanbroek en Andijk.
Medio maart 2020 hebben wij ‘ons’ zeilschip MD 3, waarmee wij door het hele land varen om te zingen en te vertellen over o.a. Enkhuizen en haar zeilvaart- en visserijhistorie, afgemeerd in de Enkhuizer Rommelhaven.
Wel  hebben wij in september 2020 weer gerepeteerd. Zij het op beperkte schaal, want we oefenen in voornoemde maand - vanwege vakanties - slechts éénmaal. En wel op zaterdagmiddag 19 september, van 14.00 tot 16.00 uur, in de fraaie en zonovergoten tuin van Tiny en Theo v.d. Jagt aan het Westeinde te Enkhuizen (zie de op deze pagina afgebeelde foto’s).
© Designed by P.H.M.Koster
Muzikant gevraagd
Vanaf 20 oktober 2020 zouden we aanvankelijk éénmaal per 14 dagen op de dinsdagavond gaan repeteren in de katholieke kerk te Enkhuizen. Echter, dit gaat jammer genoeg niet door, vanwege de ongunstige ontwikkeling van het coronavirus en de kwetsbaarheid van koorleden bij het binnen zingen (ook al houden zij voldoende afstand van elkaar en is de repetitieruimte groot en goed geventileerd).

We weten helaas niet wanneer wij het repeteren en ons uitvaren voor optredens zullen hervatten. Dat laatste is immers afhankelijk van hoe zich in ons land de situatie betreffende het coronavirus ontwikkelt.
Als we repeteren en uitvaren, zullen we dat in ieder geval doen zonder onze accordeoniste Diny Kootstra en cajungbespeler Auk Kootstra. Beiden hebben namelijk op eigen verzoek ons koor verlaten. Gelukkig zijn onze overige muzikanten Ton van Oudheusden (trekzak en mondharmonica), Jan Mol (gitaar, banjo, ukelele) en Dick Rood (gitaar) gebleven.